• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
QuestionPro

QuestionPro

questionpro logo
  • Products
    survey software iconAnket yazılımıKullanımı kolay ve herkes için erişilebilir. Çevrimiçi anketler tasarlayın, gönderin ve analiz edin.research edition iconAraştırma SüitiPazar araştırması uzmanları için kurumsal düzeyde araştırma araçları paketi.CX iconCXDeneyimler dünyayı değiştirir. CX yönetim yazılımımızla en iyisini sunun.WF iconiş gücüEn iyi çalışan deneyimini yaratın ve uçtan uca gerçek zamanlı veriler üzerinde hareket edin.
  • Çözümler
    SanayiOyunOtomotivSpor ve etkinliklerEğitimDevlet
    Seyahat ve KonaklamaFinansal hizmetlerSağlık hizmetiEsrarTeknoloji
    Kullanım durumuNPS+CommunitiesAudienceContactless surveysMobile
    LivePollsMember ExperienceGDPRPositive People Science360 Feedback Surveys
  • Kaynaklar
    Bloge-KitaplarAnket ŞablonlarıDurum çalışmalarıEğitimYardım Merkezi
  • Özellikler
  • fiyatlandırma
Language
  • Türkçe
  • English (İngilizce)
  • Español (İspanyolca)
  • Português (Portekizce, Brezilya)
  • Nederlands (Hollandaca)
  • العربية (Arapça)
  • Français (Fransızca)
  • Italiano (İtalyanca)
  • 日本語 (Japonca)
  • Svenska (İsveççe)
Call Us
+1 800 531 0228 +1 (647) 956-1242 +52 999 402 4079 +49 301 663 5782 +44 20 3650 3166 +81-3-6869-1954 +61 2 8074 5080 +971 529 852 540
Log In Log In
SIGN UP FREE

Ev Uncategorized @tr

Boşluk Analizi Nedir: Tanım, Yöntem ve Şablon

İş dünyasında eski bir sorundur: Şirketinizi büyütmek ve stratejinizi hayata geçirmek istersiniz, ancak bunu gerçekleştirmek için paranızı nereye veya nasıl koyacağınızı bilmeniz gerekir. Tanıdık geldi mi? Bu durumda bir boşluk analizi yapmalısınız.

Bir kuruluşun tam potansiyeline ulaşabilmesi için kaynaklarını, parasını ve teknolojisini en iyi şekilde kullanması gerekir. Bir boşluk analizi bu durumda yardımcı olabilir.

İhtiyaç analizi olarak da adlandırılan bir boşluk analizi, herhangi bir kuruluşun performansı için önemlidir. Şirketlerin şu anda nerede olduklarını ve nerede olmak istediklerini görmelerini sağlar. Bir boşluk analizi ile şirketler, hedeflerine ulaşmak için doğru yolda olup olmadıklarını görmek için hedeflerine tekrar bakabilirler.

Bu blogda boşluk analizi, yöntemleri, boşluk analizi şablonu ve daha fazlası açıklanacaktır.

İşletmenizin ihtiyaç duyabileceği 5 boşluk analizi aracını ayrıntılı olarak okuyacak ve boşluk analizinin nasıl yapılacağına ilişkin adımları takip ederek toplanan verileri analiz ederek işletmenizdeki boşlukları belirleyecek ve mükemmelleşeceksiniz. Öncelikle bir boşluk analizi yapmak için gereken araçları anlayalım.

İçerik Dizini

  1. Boşluk Analizi: Tanım
  2. Boşluk analizinin önemi
  3. Boşluk analizi türleri
  4. Boşluk analizi ne zaman kullanılmalı?
  5. Nasıl Yapılır: Örnekli 5 Adımlı Boşluk Analizi Şablonu
  6. Boşluk analizi araçları
  7. QuestionPro anket yazılımını kullanarak boşluk analizi süreci
  8. Sonuç

Boşluk Analizi: Tanım

“Boşluk” terimi, “bulunduğumuz yer” (mevcut durum) ile “olmak istediğimiz yer” (hedef durum) arasındaki boşluğu ifade eder. Boşluk analizi, bir kuruluş veya işletmedeki gerçek ve beklenen performans arasındaki farkları değerlendirir. İhtiyaç analizi, ihtiyaç değerlendirmesi veya ihtiyaç-boşluk analizi olarak da adlandırılabilir.

1980’lerde boşluk analizleri genellikle süre analizleri ile birlikte kullanılırdı. Kullanımı süre analizinden daha zordur ve daha az yaygındır, ancak yine de vade yapısındaki farklı değişikliklere ne kadar maruz kaldığınızı belirlemek için kullanılabilir.

Bir kuruluş olarak varsayımsal olarak düşünün ve A ürününü ürettiniz. Bu ürün pazardaki hedef kitleye ulaştı. A ürünü, doğru özellikler, fiyatlandırma marjı ve talep dahil olmak üzere pazarda üstünlük sağlayacak tüm niteliklere sahiptir. Ancak ürün bazı nedenlerden dolayı pazarda iyi bir performans göstermedi.

Daha fazla bilgi edinin: Pazar Araştırması Nedir?

Boşluk analizi şu konularda gerçekleştirilebilir:

  • Stratejik Seviye – şirketinizin durumunu veya seviyesini endüstri standartlarıyla karşılaştırmak için
  • Operasyonel Düzeyde – İşletmenizin mevcut durumunu veya performansını arzu ettiklerinizle karşılaştırmak için.

İşte bu noktada bir boşluk analizi süreci, iç ve dış faktörleri, ürünün nerede olduğunu ve nelerden yoksun olduğunu, pazardaki yerini sağlamlaştırmak ve benzer bir ürün sunan diğer rakiplere karşı zorlu bir mücadele vermek için nerede olması gerektiğini anlamada çok önemli bir rol oynayacaktır.

Boşluk analizinin önemi

İşte boşluk analizinin ne kadar önemli olduğunu gösteren bazı kilit noktalar:

  • Boşluk analizi süreçlerinizde, ürünlerinizde veya hizmetlerinizde iyileştirme alanları bulmanıza yardımcı olur.
  • Yapmak istedikleri ile yaptıkları arasındaki boşlukları kapatmak için iyi planlar geliştirmeye yardımcı olur.
  • Önceliklerin belirlenmesine ve kaynakların etkin bir şekilde tahsis edilmesine yardımcı olur.
  • Kuruluşların daha uyumlu olması gereken alanlara işaret etmek, kurallara ve düzenlemelere uyumun sağlanmasına yardımcı olur.
  • Bu, performansı iyileştirmeye, verimliliği artırmaya ve maliyetleri düşürmeye yardımcı olabilir.
  • Karar verme sürecini geliştirir ve veriye dayalı içgörüler sağlayarak şirketlerin akıllı seçimler yapmasına olanak tanır.
  • Pazardaki boşlukları veya müşteri ihtiyaçlarını belirleyerek büyüme ve genişleme fırsatları bulabilir.
  • İyileştirme girişimlerinin zaman içindeki etkinliği, ilerlemeyi ölçmek içinkullanılarak izlenebilir.

Boşluk analizi, performansı artırmak, daha fazla iş yapmak ve hedeflerine ulaşmak isteyen işletmeler için yararlıdır.

Boşluk analizi türleri

İşletmeler, ihtiyaçlarına ve hedeflerine bağlı olarak farklı türlerde boşluk analizi kullanabilir. İşte en popüler olanlardan birkaçı:

1. Performans boşluğu analizi

Bu tür bir analiz, bir kuruluşun veya kişinin beklenen performansı ile gerçek performansı arasındaki farkı bulur.

2. Ürün boşluk analizi

Bu analiz, bir ürünün özellikleri ve yetenekleri ile müşterinin ne istediği arasındaki farkı bulur.

3. Pazar boşluk analizi

Bu analiz, pazarın istekleri ile şirketin ürün veya hizmetleri arasındaki boşluğu inceler.

4. Uyumluluk boşluk analizi

Bu analiz, gerekli düzenleyici standartlar ile bir kuruluşun yaptıkları arasındaki farkı göstermektedir.

5. Stratejik boşluk analizi

Bu tür bir analiz, kuruluşların stratejik amaç ve hedefleri açısından şu anda bulundukları yer ile gelecekte olmak istedikleri yer arasındaki boşluğu bulmalarına yardımcı olur.

Doğru boşluk analizi türünü seçerek, şirketler performansları hakkında önemli şeyler öğrenebilir, iyileştirilmesi gereken yerleri bulabilir ve arzu ettikleri duruma ulaşmak için etkili planlar geliştirebilirler.

Boşluk analizi ne zaman kullanılmalı?

Boşluk analizi, aşağıdakiler de dahil olmak üzere birçok durumda kullanılabilir:

  • Süreç İyileştirme: Bir işletme süreçlerini veya operasyonlarını iyileştirmek istediğinde, kar açığı analizi düzeltilmesi gereken verimsizlik veya performans alanlarını bulabilir.
  • Ürün Geliştirme: Bu, yeni bir ürünün müşteri ihtiyaçlarını karşılamasını sağlamak için müşteri ihtiyaçlarını ve beklentilerini değerlendirmek için kullanılabilir.
  • Uyum ve Risk Yönetimi: Mevzuat boşluklarını bulmaya ve bir kuruluşun tüm yasa ve kurallara uymasını sağlamaya yardımcı olabilir.
  • Organizasyonel Değişim: Bir şirketin yapısı değiştiğinde , ele alınması gereken beceri, bilgi veya kaynaklardaki uyumsuzluk veya boşluk alanlarının bulunmasına yardımcı olabilir.
  • Performans Yönetimi: Çalışanların, ekiplerin veya departmanların olabildiğince iyi performans göstermediği alanları bulmaya ve performansı ve üretkenliği artırmak için planlar geliştirmeye yardımcı olabilir.

Bu durumlarda şirketler, iyileştirilmesi gereken alanları bulmak, öncelikle hangi eylemleri gerçekleştireceklerine karar vermek ve hedeflerine ulaşmak için etkili stratejik planlama geliştirmek için kullanabilirler.

Nasıl Yapılır: Örnekli 5 adımlı bir boşluk analizi şablonu

Boşluk analizi şablonu, çalışanlara gerçek ile hedef arasındaki farkı göstererek şirketinizin nereleri geliştirebileceğini gösterir. Bu, verileri görselleştirmek ve şirketinizin nerede acı çektiğini ve nerede başarılı olduğunu göstermek için müthiş bir yöntemdir.

Aşağıdaki boşluk analizi şablonuna ilişkin tartışmamızda, bir departmanda, tüm firmanızda veya belirli bir süreçte uygulanabilecek bu analizin yürütülmesine ilişkin adımları ele alacağız. Aşağıdaki şablonda yer alan dört aşama, sorunlarınızı belirlemenize ve çözmenize yardımcı olacaktır.

Tüm işletmenizdeki döngüleri analiz etmek ve belirlemek için aşağıdaki boşluk analizi şablonu adımları izlenebilir:

Adım 1: Odaklanılacak alanı belirleyin

Nereye odaklanacağınızı bilmeniz gerekir. Bu sizin öncelikli gereksiniminiz olacaktır. Sorun ister finansman, ister ürün kalitesi veya pazarlama vb. olsun, daha iyi odaklanabilmeniz için spesifik olun.

Örneğin, ketçap işinizdeki boşlukları belirlemek istediğinizi varsayalım. Bu durumda, bu boşlukları tespit etmek ve ortadan kaldırmak için ürün kalitesine mi yoksa pazarlamaya mı odaklanacağınıza karar vermeniz gerekir.

Adım 2: Hangi hedeflere ulaşmak istediğinizi belirleyin-

Artık odaklanacağınız alanı bildiğinize göre, hedefinizi veya hedeflerinizi belirleyin. Gerçekçi ayarlayın akıllı hedefler ve bunları iş hedefleriniz ve ihtiyaçlarınızla uyumlu hale getirdiğinizden emin olun.

Örneğin, ketçap üreten işletmeniz bu yıl 120000 adet ketçap satarken gelecek yıl 162000 adet ketçap üretmeyi ve satmayı hedefliyor.

Adım 3: Mevcut durumunuzu bilin-

Daha ileri gitmeden önce, şu anda nerede durduğunuzu bilin. İşletme raporlarınızı inceleyerek pazardaki mevcut konumunuzu öğrenecek, beyin fırtınası yapacak ve işletmenizin mevcut performansı hakkında mümkün olduğunca çok veri toplayacaksınız.

Bu durumda, ketçap markanız şu anda aylık yaklaşık 100000 adet satıyor.

Adım 4: Gelecekte nerede olmak istediğinizi belirleyin-

Parametrelerinizi tanımlayın ve belirleyin ve akıllı hedefler belirlediğinizi unutmayın. Bu hedeflere ulaşarak gelecekte işletmeniz için arzu ettiğiniz konuma gelebileceksiniz.

Örneğin, ketçap markanız için bu adımda aşağıdaki soruyu yanıtlayın:

Ketçap üretim işinizi gelecek yıl nerede öngörüyorsunuz? – Cevap muhtemelen aylık birim satışlarda %35’lik bir artış olabilir.

Adım 5: İki durum arasındaki boşlukları anlayın-

Artık şu anda bulunduğunuz yerin (mevcut durum) ve gelecekte olmak istediğiniz yerin (arzu edilen durum) niteliklerini net bir şekilde anladığınıza göre, sizi hedeflerinize ulaşmaktan alıkoyan şeyin ne olduğunu belirlemeniz artık çok kolay. Boşluklarınızı belirledikten sonra, bu boşlukları kapatmak için kendinizi donanımlı hale getirin.

Hedeflerinize kıyasla mevcut durumunuzun dezavantajlarını anlamanız gerekir. Aşağıdaki gibi faktörleri anlayın: Başarıya ulaşmak için ne gibi çabalar sarf ediliyor? Ya da ürünün kalitesini artırmak için girişimlerde bulunuluyor mu? Ya da ne pazarlama faali̇yetleri̇ satış hacmini artırmak için mi yürütülüyor?

Pazarlama ve satış faaliyetlerinin artırılmasıyla birlikte üretimin de artırılması gerekiyor. Mevcut 100000 üniteye kıyasla ayda 135000 ünite satmak için birçok ekibin birlikte çalışması gerekiyor. Pazarlama yöneticilerinin, işletmede belirlenen güçlü ve zayıf yönler ile fırsatlar ve tehditler temelinde iyileştirme için etkili stratejiler geliştirmesi gerekir.

Daha fazla bilgi edinin: QuestionPro ile Gelişmiş Analiz

Boşluk analizi araçları

Eğer bir işletme sahibiyseniz, kendinize sorun

  • Yılın başında planladığınız çalışmadan ne kadar uzaklaştınız?
  • Hangi ürün veya hizmetleri sunma sözü vermiştiniz?
  • Onlar zaten yerde mi?
  • Neyin işe yarayıp neyin yaramadığı hakkında bir fikriniz var mı? Peki neden?

Bu tip bir aracı, işinizin veya projenizin gerçek performansını elde etmeyi planladığınız performansla karşılaştırmanıza yardımcı olabilir. Bu şekilde, sizin için neyin işe yarayıp neyin yaramadığını, hangi kararı doğru verdiğinizi ve neyin o kadar da doğru olmadığını anlayabilirsiniz!

Daha fazla bilgi edinin: Kantitatif Pazar Araştırması

İşte işletmeniz veya kuruluşunuz için bir boşluk analizi yaparken kullanabileceğiniz 3 boşluk analizi aracı:

  1. SWOT

SWOT iç ve dış çevre analizinde sırasıyla Güçlü Yönler, Zayıf Yönler, Fırsatlar ve Tehditlere odaklanmaktadır. SWOT analizi, mevcut sektör veya pazar konumunuzu belirlemenize yardımcı olur.

Gap’ı analiz etmek için SWOT nasıl yapılır?

  • İlgili departmandan uzmanlardan oluşan bir ekip toplayın, böylece uzmanlıkları sorunu ve boşlukları hemen belirlemenize yardımcı olacaktır.
  • Oluşturmak SWOT analizi matris.
  • Ardından, tüm iç güçlü ve zayıf yönlerinizi listeleyin.
  • Dış çevrenin neden olabileceği fırsat ve tehditleri not edin.
  • Her bir maddeyi en üstte en yüksek önceliğe ve en altta en az öneme sahip olacak şekilde yeniden düzenleyin.
  • Zayıf yönlerinizi en aza indirmek için güçlü yönlerinizi nasıl kullanabileceğinizi ve tehditleri önlemek veya ortadan kaldırmak için mevcut en iyi fırsatları nasıl kullanabileceğinizi analiz edin.
image

Şekil: SWOT Analizi Matrisi

Daha fazla bilgi edinin: İş araştırmaları için Stratejik Analiz

  1. McKinsey 7s

McKinsey 7s, aşağıdaki boşluk analizi amacıyla size yardımcı olabilir:

  • Belirgin olan ve ortaya çıkabilecek boşlukları anlamanıza yardımcı olmak için
  • Optimize edilecek alanları belirlemenize ve performansı artırmanıza yardımcı olmak için
  • Yakın zamanda bir birleşme veya satın alma gerçekleştirdiyseniz veya gerçekleştirmeyi planlıyorsanız, bir birleşme veya satın alma sırasında ilgili süreçleri uyumlu hale getirmek için.
  • İşletme içinde gelecekte yapılacak değişikliklerin sonuçlarını incelemenize yardımcı olur.

Daha fazla bilgi edinin: İş Planı için Pazar Araştırması Nasıl Yapılır?

7’ler, bir kuruluşun birbiriyle ilişkili kilit unsurlarını ifade eder. Onlar:

  • Strateji
  • Sistemler
  • Yapı
  • Paylaşılan değerler
  • Beceriler
  • Personel
  • Stil

Bu unsurlar iki ayrı gruba ayrılır: sert unsurlar (kontrol edilebilen somut faktörler) ve yumuşak unsurlar (kontrol edilemeyen soyut faktörler)

Sert unsurlar aşağıdaki gibidir:

  • Strateji – şirketinizin diğer şirketlere göre avantaj elde etmesine yardımcı olacak plan rakipler .
  • Yapı – tüm organizasyon yapınızı tanımlayacak plan veya düzen.
  • Sistemler – çalışanlarınızın günlük görevlerini tamamlamak için halihazırda kullandıkları iş ve teknik bilgiler.

Daha fazla bilgi edinin: Çalışan Değerlendirme Anketi

Yumuşak unsurlar aşağıdaki gibidir:

  • Paylaşılan değerler – bunlar kurumun değer verdiği inançlar veya özellikler bütünüdür.
  • Tarz – Kurumun kültürünü tanımlayan bir liderlik tarzı.
  • Personel – bir kuruluşun bel kemiği veya varlığı olan kişiler.
  • Beceriler – Çalışanların başarılı olmanıza yardımcı olmak için sahip olduğu araç.

McKinsey 7s’e nasıl başvurulur?

  • İşe yetkin bir ekip oluşturmakla başlayın.
  • Boşlukları ve zayıflıkları arayın ve unsurlar arasındaki ilişkiyi hizalayın.
  • Elemanların en uygun şekilde nereye hizalanacağını belirtin. Elementler hakkında konuştuğumuzda, 7’lere atıfta bulunuyoruz.
  • Unsurları yeniden hizalamak için uygun bir eylem planı oluşturun.
  • Değişiklikleri veya bulduğunuz çözümü uygulayın ve açığı azaltın.

Daha fazla bilgi edinin: İnsan Kaynakları Anketleri

  1. Nadler-Tushman’ın Uyum Modeli

Bu model, iş performansının 4 temel unsurun sonucu olduğu ilkesine dayanmaktadır: iş, insanlar, yapı ve kültür .

Bu model nasıl uygulanır?

  • Öncelikle ve en önemlisi, düşük performans belirtilerinden herhangi birine veya tümüne işaret eden tüm verileri toplayın.
  • Girdileri, yani bu düşük performansa neden olan şeyin çevre, kaynaklar veya geçmiş olup olmadığını belirtin.
  • Kuruluşun tüm stratejik hedeflerini karşılayabilmesi için kuruluş düzeyinde hangi çıktıların gerekli olduğunu belirleyin.
  • Şimdi söz konusu tüm bileşenler arasındaki uyum derecesini değerlendirin.
  • Strateji belirleyin ve bir eylem planı oluşturun.

Daha fazla bilgi edinin: Niteliksel Pazar Araştırması

QuestionPro anket yazılımını kullanarak boşluk analizi süreci

SoruPro pazar araştırması anket yazılımı boşluk analizi şablonunu kullanıma sunarak işinizdeki boşlukları belirlemenize yardımcı olan bir platformdur. QuestionPro’ya yeni bir soru tipi eklendi anket sistemi özellikle beklenti ve teslimat arasında karşılaştırmalar yapmak için.

Çoğu durumda bu, müşterilerden/potansiyel katılımcılardan farklı nitelikleri (Müşteri Hizmetleri, Zamanında teslimat, vb.) önem ve memnuniyet açısından derecelendirmelerini isteyerek gerçekleşir. derecelendirme ölçeği . Buna yan yana matris sorusu diyoruz (alternatif isim çok boyutlu matristir) – temelde iki (veya daha fazla) matris soruları yan yana yerleştirilmiştir. Çalıştırmak için bu basit adımları izleyin o.

Boşluk Analizine nasıl erişebilirsiniz?

  • Giriş ” Anketler ” Raporlar ” Seçim Modellemesi
  • Seçiniz GAP Analizi.
boşluk anali̇zi̇

Açılır menüden soruyu seçin ve Boşluk analizi seçeneğini belirleyin.

boşluk anali̇zi̇

Soruyu analiz ettikten sonra, raporu excel, PowerPoint olarak indirebilir veya hatta yazdırabilirsiniz.

boşluk anali̇zi̇

Daha fazla bilgi edinin: Trend Analizi

Sonuç

Boşluk analizi, büyüme fırsatlarını bulmanın en etkili yollarından biridir. Şirketinize verilere ve sektörünüzün standartlarına dayalı bir strateji sağlar.

İnsanların beklentilerini karşılamak hiçbir zaman kolay değildir, ancak analiz, adım adım ilerleyerek bir plan yapmanıza yardımcı olur. Bu size ayrıntılı bir eylem planı sunan kapsamlı, adım adım ilerleyen bir süreçtir. Bunu belirli bir sorunu çözmek için kullanabilir veya sadece yeni stratejiler oluşturma konusunda proaktif olabilirsiniz.

QuestionPro, iyi bir boşluk analizi yapmanıza yardımcı olabilecek faydalı araçlara sahiptir. Anket ve araştırma araçlarını kullanarak işletmeler nerelerde iyileştirme yapabileceklerini öğrenebilir ve performanslarındaki boşlukları kapatmak için planlar geliştirebilirler.

QuestionPro’nun kullanımı kolay arayüzü ve özelleştirilebilir özellikleri, onu süreçlerini iyileştirmek ve büyümek isteyen şirketler için eksiksiz bir çözüm haline getiriyor. İstediğiniz sonucu almak için şimdi kaydolun!

BU MAKALEYİ PAYLAŞ

Yazar hakkında
Adi Bhat
View all posts by Adi Bhat

Primary Sidebar

80'den fazla özelliği ücretsiz kullanarak içgörü kazanın

Çevrimiçi Anketinizi 5 Dakikadan Kısa Sürede Oluşturun, Gönderin ve Analiz Edin!

Daha fazla bilgi edin

RELATED ARTICLES

HubSpot - QuestionPro Integration

6 Adımda Etkili Bir Müşteri Başarı Planı Oluşturma

Oct 17,2022

HubSpot - QuestionPro Integration

Demografik Veriler: Nedir, nasıl elde edilir ve ücretsiz örnekler

Nov 16,2021

HubSpot - QuestionPro Integration

Çalışan Bağlılığı Anketi Ortağı Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Temel Hususlar

Jul 26,2022

KATEGORİYE GÖRE GÖZAT

  • Akademik
  • akademik anketler
  • Akademik Araştırma
  • Akademik Araştırma
  • Anket
  • Anket Şablonları
  • Anket Yazılımı Özellikleri
  • Anketler
  • Anketler
  • Araştırma Araçları ve Uygulamaları
  • çalışan anketi
  • Çalışan Bağlılığı
  • Çalışan Bağlılığı
  • Çalışanlara Sağlanan Faydalar
  • Çalışanları Elde Tutma
  • Çalışanları Elde Tutma
  • Canlı anketler
  • Çevrimiçi Topluluklar
  • CX
  • Eğitim
  • Eğitim İpuçları
  • Etkinlikler
  • İçgörü Merkezi
  • İş Dünyası
  • iş gücü
  • İş Gücü
  • İşgücü İstihbaratı
  • İşgücü İstihbaratı
  • İzleyici
  • kar amacı gütmeyen
  • Karar Verme
  • Kitle
  • Konuk Yazı
  • Kurumsal
  • LivePolls
  • Marka Farkındalığı
  • Marka Farkındalığı
  • Mobil
  • müşteri araştırması
  • Müşteri Bağlılığı
  • Müşteri çaba puanı
  • Müşteri Deneyimi
  • müşteri deneyimi
  • Müşteri Memnuniyeti
  • Müşteri Sadakati
  • NPS
  • Pazar araştırması
  • Pazar Araştırması
  • Pazar Araştırması
  • Pazarlama
  • Soru Türleri
  • SoruPro
  • Teknoloji Haberleri
  • Topluluklar
  • Trend
  • Tüketici İçgörüleri
  • Uncategorized
  • Uncategorized @tr
  • VOC
  • Yeni Özellikler

Footer

MORE LIKE THIS

Learning evaluation is the process of assessing the effectiveness of educational programs, courses, or training initiatives.

Öğrenme Değerlendirmesi: Nedir, Türleri + Adımlar

Haz 15, 2023

A Customer data platform lets you personalize interactions across channels and devices. It reduces data misuse risk and builds customer trust.

Müşteri Veri Platformu: Nedir, Faydaları + Kullanımı

Haz 14, 2023

mercado virtual

Ürün Farklılaştırma: Nedir, Türleri + Nasıl Yapılır?

Haz 9, 2023

Pareto Chart

Pareto Grafiği: Nedir, Kullanım Alanları, İpuçları + Örnekler

Haz 8, 2023

Other categories

  • Akademik
  • akademik anketler
  • Akademik Araştırma
  • Akademik Araştırma
  • Anket
  • Anket Şablonları
  • Anket Yazılımı Özellikleri
  • Anketler
  • Anketler
  • Araştırma Araçları ve Uygulamaları
  • çalışan anketi
  • Çalışan Bağlılığı
  • Çalışan Bağlılığı
  • Çalışanlara Sağlanan Faydalar
  • Çalışanları Elde Tutma
  • Çalışanları Elde Tutma
  • Canlı anketler
  • Çevrimiçi Topluluklar
  • CX
  • Eğitim
  • Eğitim İpuçları
  • Etkinlikler
  • İçgörü Merkezi
  • İş Dünyası
  • iş gücü
  • İş Gücü
  • İşgücü İstihbaratı
  • İşgücü İstihbaratı
  • İzleyici
  • kar amacı gütmeyen
  • Karar Verme
  • Kitle
  • Konuk Yazı
  • Kurumsal
  • LivePolls
  • Marka Farkındalığı
  • Marka Farkındalığı
  • Mobil
  • müşteri araştırması
  • Müşteri Bağlılığı
  • Müşteri çaba puanı
  • Müşteri Deneyimi
  • müşteri deneyimi
  • Müşteri Memnuniyeti
  • Müşteri Sadakati
  • NPS
  • Pazar araştırması
  • Pazar Araştırması
  • Pazar Araştırması
  • Pazarlama
  • Soru Türleri
  • SoruPro
  • Teknoloji Haberleri
  • Topluluklar
  • Trend
  • Tüketici İçgörüleri
  • Uncategorized
  • Uncategorized @tr
  • VOC
  • Yeni Özellikler

questionpro-logo-nw
Yardım Merkezi Canlı sohbet ÜCRETSİZ KAYDOL
  • Örnek sorular
  • Örnek raporlar
  • Anket mantığı
  • Markalaşma
  • Entegrasyonlar
  • Profesyonel hizmetler
  • Güvenlik
  • Anket Yazılımı
  • Müşteri deneyimi
  • Iş gücü
  • Topluluklar
  • Kitle
  • Anketler Dünyanın önde gelen Çevrimiçi Anket Oluşturucusu ve Oluşturucusu olan QuestionPro Anket Yazılımını keşfedin. Çevrimiçi anketler oluşturun, bunları e-posta ve diğer birçok seçeneği kullanarak dağıtın ve anket sonuçlarını analiz etmeye başlayın.
  • Araştırma Sürümü
  • Canlı Anketler
  • Analiz Merkezi
  • Blog
  • Nesne
  • e-Kitaplar
  • Anket Şablonları
  • Durum çalışmaları
  • Eğitim
  • Web seminerleri
  • Koronavirüs Kaynakları
  • Tüm Planlar
  • Kar amacı gütmeyen
  • Akademik
  • Qualtrics QuestionPro'nun Qualtrics ile karşılaştırdığı özelliklerin listesini keşfedin ve daha ucuza nasıl daha fazlasını elde edebileceğinizi öğrenin.
  • Anket maymun
  • VizyonKritik
  • Madalya
  • Likert Ölçeği 5, 7 ve 9 puanlık ölçekler için Likert Ölçekli Soruları, Örnekleri ve Anketleri tamamlayın. Her soru ve anket gösterimleri için karşılık gelen örnekle Likert Ölçeği hakkında her şeyi öğrenin.
  • Birleşik analiz
  • Net Destekçi Puanı (NPS) Net Promoter Score (NPS) ve Net Promoter Question hakkında her şeyi öğrenin. Evrensel Net Tavsiye Skoru Formülü, Net Tavsiye Skoru Hesaplamasının nasıl yapılacağı ve ardından basit bir Net Tavsiye Skoru Örneği hakkında net bir görüş elde edin.
  • Çevrimdışı Anketler
  • Müşteri Memnuniyeti Anketleri
  • Çalışan Anket Yazılımı Çalışan anketleri oluşturmak, göndermek ve analiz etmek için çalışan anket yazılımı ve aracı. Çalışan memnuniyeti, bağlılığı, iş kültürü için gerçek zamanlı analizler alın ve işe alımdan çıkışa kadar çalışan deneyiminizi haritalayın!
  • Pazar Araştırması Anket Yazılımı Gerçek zamanlı, otomatikleştirilmiş ve gelişmiş pazar araştırması anket yazılımı ve aracı, anketler oluşturmak, veri toplamak ve eyleme geçirilebilir pazar bilgileri için sonuçları analiz etmek için.
  • GDPR ve AB Uyumluluğu
  • Çalışan Deneyimi
  • Hakkımızda
  • Yönetici Ekibi
  • Haberlerde
  • Referanslar
  • Danışma Kurulu
  • Kariyer
  • Marka
  • Medya kiti
  • Bize Ulaşın

Kendi dilinizde QuestionPro

  • Türkçe
  • English (İngilizce)
  • Español (İspanyolca)
  • Português (Portekizce, Brezilya)
  • Nederlands (Hollandaca)
  • العربية (Arapça)
  • Français (Fransızca)
  • Italiano (İtalyanca)
  • 日本語 (Japonca)
  • Svenska (İsveççe)

Ödüller & sertifikalar

  • survey-leader-asia-leader-2023
  • survey-leader-asiapacific-leader-2023
  • survey-leader-enterprise-leader-2023
  • survey-leader-europe-leader-2023
  • survey-leader-latinamerica-leader-2023
  • survey-leader-leader-2023
  • survey-leader-middleeast-leader-2023
  • survey-leader-mid-market-leader-2023
  • survey-leader-small-business-leader-2023
  • survey-leader-unitedkingdom-leader-2023
  • survey-momentumleader-leader-2023
  • bbb-acredited
Deneyim Günlüğü

Uzmanlardan Deneyim Yönetimi hakkında yenilikçi fikirler bulun

  • © 2022 QuestionPro Survey Software | +1 (800) 531 0228
  • Site Haritası
  • Gizlilik Bildirimi
  • Kullanım Şartları