• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
QuestionPro

QuestionPro

questionpro logo
  • Producten
    survey software iconEnquêtesoftwareOnze vlaggenschip -enquête -oplossing. Geavanceerde tools om de antwoorden te krijgen die u nodig hebt.research edition iconOnderzoekspakAfgestemd op onderzoekers. Krijg meer inzichten. Op antwoord gebaseerde prijzen.CX iconCXErvaringen veranderen de wereld. Lever het beste met onze CX -managementsoftware.WF iconPersoneelsbestandMachtig uw werkleiders, neem geïnformeerde beslissingen en stimuleer de betrokkenheid van medewerkers.
  • Oplossingen
    IndustrieGamingAutomotiveSport en evenementenOnderwijsRegering
    Reizen en gastvrijheidFinanciële dienstenGezondheidszorgHennepTechnologie
    Use caseNPS+GemeenschappenPubliekContactloze enquêtesMobiel
    LivePollsLidervaringGDPRPositieve mensen wetenschap360 Feedback -enquêtes
  • Bronnen
    Bloge -boekenEnquêtesjablonenCasestudyOpleidingHelpcentrum
  • Functies
  • Prijzen
Language
  • Nederlands
  • English (Engels)
  • Español (Spaans)
  • Português (Portugees, Brazilië)
  • العربية (Arabisch)
  • Français (Frans)
  • Italiano (Italiaans)
  • 日本語 (Japans)
  • Türkçe (Turks)
  • Svenska (Zweeds)
Call Us
+1 800 531 0228 +1 (647) 956-1242 +52 999 402 4079 +49 301 663 5782 +44 20 3650 3166 +81-3-6869-1954 +61 2 8074 5080 +971 529 852 540
Log in Log in
SCHRIJF JE GRATIS IN

Thuis Personeel

10 technieken voor het ontwikkelen van een feedbackcultuur op het werk

Elke succesvolle werkplek moet feedback bevatten als een cruciaal element. Het biedt zowel managers als personeel de kans om te blijven leren. Elk teamlid krijgt meer mogelijkheden om input te leveren, zodat iedereen zich op zijn gemak voelt en daartoe wordt aangemoedigd. Laten we het hebben over de feedback cultuur.

Consistentie, initiatief, tijd en de juiste mentaliteit zijn nodig om een positieve feedbackcultuur te creëren. Het leggen van een solide basis voor feedback is cruciaal voor het verbeteren van de bedrijfscommunicatie, het verhogen van de algemene productiviteit en het verminderen van het verloop, terwijl de betrokkenheid van de werknemers wordt vergroot.

In deze blog geven we uitleg over feedbackcultuur en 10 technieken om een feedbackcultuur op de werkvloer te ontwikkelen.

Wat is feedbackcultuur?

Een feedbackcultuur op de werkplek is een cultuur waarin management en werknemers regelmatig feedback uitwisselen en daarop reageren door passende maatregelen te nemen.

Een feedbackcultuur is een werkplek die sterk gericht is op open en eerlijke communicatie tussen leiders, managers en werknemers.

Positieve, negatieve, opbouwende, enz. feedback valt onder deze cultuur. Hier kan iedereen in het bedrijf, van de nieuwste werknemers tot de topmanagers, feedback geven en krijgen.

Op de werkplek wordt een groeihouding ontwikkeld door regelmatig openhartig commentaar te geven. Het motiveert werknemers om hun kennis te vergroten, te groeien en nieuwe uitdagingen te zoeken.

Een positieve feedbackcultuur is ook om de volgende redenen cruciaal:

  • Creëert een positieve werkomgeving
  • Verbetert de communicatievaardigheden van werknemers
  • Essentiële prestatiegegevens en bedrijfsinzichten worden verstrekt.
  • Biedt mogelijkheden voor professionele groei
  • Verbetert de betrokkenheid van werknemers

10 technieken voor het ontwikkelen van een feedbackcultuur op het werk

Het opbouwen van een solide feedbackcultuur op het werk vergt tijd en inzet, maar de resultaten zijn de moeite waard. Geef als leider prioriteit aan voortdurende feedbackgesprekken met uw team om uw bezorgdheid te tonen voor de personen die de taak uitvoeren. Het geeft aan dat ze gewaardeerd worden door de baas en de teamleden.

Hoewel er geen sluiproutes zijn om de bedrijfscultuur te veranderen, kan het volgen van deze tips het proces soepeler laten verlopen.

  1. Geef consistente, constructieve feedback

Het geven van eerlijke en betrouwbare feedback is noodzakelijk om het proces op gang te brengen. Ook al zijn er gebieden die verbetering behoeven, als u directe feedback kunt geven waarbij de ander zich niet slecht voelt, bent u goed op weg om een cultuur te creëren waarin inbreng wordt gewaardeerd.

Consistente, gerichte feedback is essentieel voor de groei van een ondersteunende feedbackcultuur. Probeer ook vaker feedback te geven aan collega’s en medewerkers.

Denk bijvoorbeeld in plaats van het gebruikelijke “jaarlijkse functioneringsgesprek” aan projectmatige feedbackbijeenkomsten.

  1. Een op groei gerichte mentaliteit ontwikkelen

Als iemand een groeimentaliteit heeft, is de kans veel groter dat hij feedback goed accepteert, of die nu gunstig is of gericht op gebieden waarop een werknemer zich kan ontwikkelen.

Een groeimindset stelt werknemers namelijk in staat hun gebieden van professioneel en persoonlijk succes en hun gebieden die voor verbetering vatbaar zijn, te herkennen.

Een groeiminded werknemer weet dat er altijd ruimte is voor ontwikkeling en dat hij op de goede weg is zolang hij zich daarvoor inspant.

  1. Personeelsleden leren hoe zij feedback kunnen geven en ontvangen

Werknemers geven vaak feedback op verschillende manieren, wat een probleem is met feedback.

Een projectmanager zou zich bijvoorbeeld kunnen concentreren op het geven van alleen positieve feedback en geen ongunstige opmerkingen maken.

Een andere projectmanager zou zich echter bijna volledig kunnen concentreren op gebieden waar de medewerkers kunnen verbeteren.

Omdat personeelsleden niet zeker weten wat zij van hun supervisors of van elkaar kunnen verwachten, kweekt deze scheiding een gevoel van angst en vrees voor kritiek. Daarom is het van cruciaal belang dat personeelsleden leren hoe zij feedback kunnen geven en aanvaarden. Communicatie is veel eenvoudiger als iedereen op één lijn zit.

  1. Werk eerst naar beneden.

Elke verandering begint altijd aan de top. Uw C-suite executives, vice-presidenten en belangrijke managers moeten serieus werk maken van verandering als u echt een positieve feedbackcultuur wilt. Op en neer in de organisatiehiërarchie moeten zij feedback geven en vragen aan elkaar.

Als werknemers zich hiervan bewust worden, zullen zij zich meer op hun gemak voelen bij het geven van feedback aan hun managers en collega’s, waardoor een open en eerlijke werkomgeving ontstaat.

  1. Moedig werknemers aan om eerlijk te zijn, zodat ze zich veilig voelen.

Werknemers moeten geloven dat ze eerlijk kunnen zijn, wil een feedbackcultuur slagen. Bovendien is uw feedbackcultuur gebrekkig als werknemers denken dat ze de gevolgen kunnen ondervinden van het aanbieden van hun oprechte ideeën.

Een “feedback-veilige” omgeving en moedigen werknemers aan open en eerlijk te zijn over hun emoties. Herinner hen eraan dat eerlijk commentaar geven aan u of uw collega’s geen nadelige gevolgen zal hebben.

Bovendien, u moet beseffen dat iedereen een verschillend niveau van emotionele intelligentie heeft en dat sommige mensen zich meer (of minder) op hun gemak voelen bij het geven van feedback. Respecteer deze mensen en zet ze niet onder druk om commentaar te geven.

  1. Stel redelijke, duidelijke richtlijnen op voor feedback en houd u daaraan.

Het proces kan worden gestandaardiseerd en aangenamer worden gemaakt voor het personeel door feedbackcriteria vast te stellen. Overweeg het volgende:

  • Wie geeft iedereen feedback?
  • Wanneer moet u feedback geven?
  • Hoe kunnen we kritiek leveren? Er is een formele procedure, toch?
  • Wat zijn telkens de doelstellingen van de feedbacksessies?
  1. Zet je woorden om in daden.

Oefening baart kunst. Alleen door elke dag hard te werken kan een feedbackcultuur worden ontwikkeld. Uw inspanningen zullen dus ineffectief zijn totdat u “praktiseren wat je preekt” en trachten een positieve feedbackcultuur tot stand te brengen.

Feedback opnemen in vergaderingen, dagelijkse activiteiten en andere gebieden. Overleg met uw personeel om erachter te komen hoe de feedbackstroom kan worden verbeterd en hoe die volgens hen in de dagelijkse taken moet worden verwerkt.

Ja, vragen om input van werknemers is de beste methode om een feedbackcultuur te creëren. Hoewel het paradoxaal is, is dit het geval.

  1. Gebruik een verscheidenheid aan feedbackkanalen

Werknemers moeten elkaar feedback kunnen geven in meer dan één formeel systeem. Mensen hebben uiteenlopende communicatievoorkeuren; de ene werknemer kan zich bijvoorbeeld prettig voelen bij het persoonlijk geven van feedback, maar een andere doet dat liever online.

Het combineren van online en in-person input is het beste om de meest nauwkeurige resultaten te krijgen. Online feedback geeft de ontvanger de tijd om over de context na te denken. Als je het levert face-to-face later, kun je meer in detail treden.

Het handhaven van afwisseling en diversiteit stelt mensen in staat hun “stem” en hun gewenste vorm van feedback te bepalen.

  1. Evenwichtige feedback is nuttig, maar wees niet negatief

Niet alle terugkoppelingen zijn “zonneschijn en regenbogen”. Werknemers zijn gebrekkig en kunnen alleen vooruitgang boeken als zij hun fouten of blunders erkennen. Je zult op een gegeven moment opbouwende kritiek en corrigerende feedback moeten geven.

Dit betekent echter niet dat u onvriendelijk of hard moet zijn in uw correcties. Begin bij het geven van corrigerende feedback met het benadrukken van de positieve acties die een werknemer of collega onderneemt.

Vestig de aandacht op hun successen en bespreek vervolgens wat er verbeterd moet worden.

Positief denken is cruciaal. Uw hele feedbackcultuur stort in wanneer medewerkers zich ongemakkelijk voelen bij het geven en accepteren van feedback. Zorg ervoor dat u wijst op gebieden die voor verbetering vatbaar zijn, maar wees voorzichtig met uw opmerkingen.

  1. Laat zien hoe feedback werd gebruikt om beslissingen te nemen

De feedback die niet van invloed is op bedrijfsbeslissingen lijkt zinloos en nutteloos, en zoveel is waar. Daarom moet u hen informeren als u een besluit neemt op basis van hun inbreng.

Concentreer u niet alleen op het uitleggen van de wijziging, maar leg ook uit waarom u die hebt aangebracht in het licht van hun opmerkingen. Ze hebben daardoor het gevoel dat wat ze te zeggen hebben telt, wat verdere feedback aanmoedigt.

U zult alleen een positieve feedbackcultuur kunnen ontwikkelen als u de moeite neemt uit te leggen waarom u bedrijfsveranderingen doorvoert of, erger nog, als u aanpassingen doorvoert op basis van feedback. Mensen zullen afzien van het geven van feedback als ze het gevoel hebben dat ze worden genegeerd of dat hun inspanningen worden verspild.

Conclusie

Het is belangrijk te onthouden dat het ontwikkelen van een feedbackcultuur meer vergt dan incidentele personeelsenquêtes en driemaandelijkse prestatiebeoordelingen. U moet het opnemen in alles wat u doet en verschillende technieken voor het geven en ontvangen van feedback testen om te zien welke voor u het beste werkt.

Uw werkplek zal leuker, bevredigender en productiever zijn als er een gezonde feedbackcultuur heerst. Het opbouwen van een geweldig bedrijf vergt complex (en soms saai) werk, zoals het maken van de processen en het omgaan met de onvermijdelijke problemen die onderweg opduiken.

U kunt met QuestionPro Workforce meer feedback krijgen over hoe u kunt voldoen aan de verwachtingen van uw werknemers en aan de slag gaan met het nemen van maatregelen om uw bedrijf positief te beïnvloeden.

BOEK EEN DEMO MEER LEREN

DEEL DIT ARTIKEL:

About the author
Fabyio Villegas
View all posts by Fabyio Villegas

Primary Sidebar

Krijg gratis inzichten met meer dan 80 functies

Maak, verzend en analyseer uw online enquête in minder dan 5 minuten!

Leer meer

RELATED ARTICLES

HubSpot - QuestionPro Integration

60 enquêtevragen voor ouderavond om te stellen

Mar 31,2022

HubSpot - QuestionPro Integration

Feedbackenquête: definitie, waarom het ertoe doet, hoe te creëren en voordelen

Dec 07,2022

HubSpot - QuestionPro Integration

Live peilingen voor klaservaring in het digitale tijdperk

Jun 02,2022

MEER ONDERWERPEN

  • Academisch onderzoek
  • Betrokkenheid van werknemers
  • Consumenteninzichten
  • Customer Experience (CX)
  • CX
  • Enquêtes
  • Geen onderdeel van een categorie
  • Klantenloyaliteit
  • klantervaring
  • Klantervaring
  • Klanttevredenheid
  • LivePolls
  • Marktonderzoek
  • Marktonderzoek
  • medewerkersonderzoek
  • NPS
  • Onderzoekstools en -apps
  • Personeel
  • Publiek
  • Uncategorized
  • Vragenlijst
  • Webinar

Footer

MEER ZOALS DIT

Using the right interactive conference ideas will make your event more engaging and effective. Polls, quizzes + more can be interactive now.

10 interactieve conferentie-ideeën om de betrokkenheid van het publiek te vergroten

feb 5, 2023

Audience engagement tools can be utilized in meetings, conferences, events, training sessions, and educational settings. Learn more.

Tools voor publieksbetrokkenheid: Wat het is, waarom te gebruiken + Top 5 tools

feb 4, 2023

WhatsApp-enquêtes: Wat ze zijn + Voordelen

jan 30, 2023

Motiverend onderzoek: Technieken, Sterke en Zwakke punten

jan 25, 2023

Andere categorieën

  • Academisch onderzoek
  • Betrokkenheid van werknemers
  • Consumenteninzichten
  • Customer Experience (CX)
  • CX
  • Enquêtes
  • Geen onderdeel van een categorie
  • Klantenloyaliteit
  • klantervaring
  • Klantervaring
  • Klanttevredenheid
  • LivePolls
  • Marktonderzoek
  • Marktonderzoek
  • medewerkersonderzoek
  • NPS
  • Onderzoekstools en -apps
  • Personeel
  • Publiek
  • Uncategorized
  • Vragenlijst
  • Webinar

questionpro-logo-nw
Helpcentrum Live chat SCHRIJF JE GRATIS IN
  • Proefvragen
  • Voorbeeldrapporten
  • Survey Logic
  • Branding
  • Integratie
  • Professionele diensten
  • Veiligheid
  • Enquêtesoftware
  • Klantenervaring
  • Personeelsbestand
  • Gemeenschappen
  • Publiek
  • Peilingen Explore the QuestionPro Poll Software - The World's leading Online Poll Maker & Creator. Create online polls, distribute them using email and multiple other options and start analyzing poll results.
  • Onderzoekseditie
  • LivePolls
  • Insightshub
  • Blog
  • Lidwoord
  • e-boeken
  • Enquêtesjablonen
  • Casestudy
  • Opleiding
  • Webinars
  • Coronavirusbronnen
  • Alle plannen
  • Non-profit
  • Academisch
  • Qualtrics Alternative Explore the list of features that QuestionPro has compared to Qualtrics and learn how you can get more, for less.
  • Surveymonkey Alternative
  • Visioncritisch alternatief
  • Medallia alternatief
  • Likert-schaal Complete Likert Scale Questions, Examples and Surveys for 5, 7 and 9 point scales. Learn everything about Likert Scale with corresponding example for each question and survey demonstrations.
  • Conjunct analyse
  • Net Promotor Score (NPS) Learn everything about Net Promoter Score (NPS) and the Net Promoter Question. Get a clear view on the universal Net Promoter Score Formula, how to undertake Net Promoter Score Calculation followed by a simple Net Promoter Score Example.
  • Offline enquêtes
  • Enquêtes van klanttevredenheid
  • Employee Survey Software Employee survey software & tool to create, send and analyze employee surveys. Get real-time analysis for employee satisfaction, engagement, work culture and map your employee experience from onboarding to exit!
  • Software voor onderzoeksonderzoek naar marktonderzoek Real-time, automated and advanced market research survey software & tool to create surveys, collect data and analyze results for actionable market insights.
  • GDPR & EU -naleving
  • Werknemerservaring
  • Klant Joruney
  • Over ons
  • Uitvoerend team
  • In het nieuws
  • Getuigenissen
  • Adviesraad
  • Carrière
  • Merk
  • Mediakit
  • Neem contact op

Vraagprocedure in uw taal

  • Nederlands
  • English (Engels)
  • Español (Spaans)
  • Português (Portugees, Brazilië)
  • العربية (Arabisch)
  • Français (Frans)
  • Italiano (Italiaans)
  • 日本語 (Japans)
  • Türkçe (Turks)
  • Svenska (Zweeds)

Awards & certificaten

  • survey-leader-asia-leader-2023
  • survey-leader-asiapacific-leader-2023
  • survey-leader-enterprise-leader-2023
  • survey-leader-europe-leader-2023
  • survey-leader-latinamerica-leader-2023
  • survey-leader-leader-2023
  • survey-leader-middleeast-leader-2023
  • survey-leader-mid-market-leader-2023
  • survey-leader-small-business-leader-2023
  • survey-leader-unitedkingdom-leader-2023
  • survey-momentumleader-leader-2023
  • bbb-acredited
The Experience Journal

Vind innovatieve ideeën over ervaringsbeheer van de experts

  • © 2022 QuestionPro Survey Software | +1 (800) 531 0228
  • Sitemap
  • Privacyverklaring
  • Gebruiksvoorwaarden